Halbányász Kupa vándor-horgászverseny

Augusztus 25-én és 26-án Szigetváron, a domolosi horgásztónál rendezték meg a Halbányász Kupa vándor-horgászversenyt, amelyre az ország minden pontjából érkeztek horgászok, összesen hetvenketten: ők tizennyolc amatőr és hat profi csapatot alkottak.

 

Kolovics János polgármester – egyben a horgászverseny házigazdája – meghívására részt vett a versenyen Áder János is, Magyarország köztársasági elnöke, aki „civilben” a horgászat szerelmese.

A képen mérlegelik a halat ami köztársasági elnök fogott,aki kikapcsolódott , horgászott a domolosi horgásztónál. A halbányászaton a profi kategóriában a Tímár Mix Csapata, míg az amatőr kategóriában Békés megye csapata lett az első helyezett.A szigetvári Domolos-Zsibót Horgászegyesület versenyzői – Szokol István, Büki Tamás, Kazsuk József – harmadikak lettek profi kategóriában.

A kétnapos verseny jó hangulatban telt el. Az időjárás is a horgászoknak kedvezett, habár szombaton a rekkenő hőség, vasárnap pedig a nagy szél nehezítette a versenyzők dolgát.Ennek ellenére a jó fogás és a botok görbülése nem maradt el.