Napijegyesek

Napijegyes horgászatra 2023. március 1-től van lehetőség!

 

NAPIJEGYES HORGÁSZREND a DOMOLOSI HORGÁSZTÓRA

TILOS A HORGÁSZAT MEGKEZDÉSE A HELYI ÉRVÉNYES HORGÁSZREND ISMERETE NÉLKÜL!

Napijegyet csak érvényes állami engedéllyel és MOHOSZ tagsággal rendelkező horgász válthat. A Domolosi – tó területén érvényes napijegy nélkül, horgászfelszereléssel tartózkodni TILOS! Egy nap csak egy napijegy váltható!

Napijegyes horgászat csak az egyesület Domolosi – taván engedélyezett. Beírandó víztérkód: 02-046

Horgászidő:

március 1-31.: 6.30-19:00;

április 1 - május 31.: 6:00-20:00

június 1 - augusztus 15.: 5:00-21:00;

augusztus 16-tól : 6:30-19:00

Napijeggyel éjszaka horgászni TILOS!

Napijegy váltható: Zsibót, Igmándy u. 4. (Békefi Ernőné Marika)

A 2023. évben a napijegyes horgászat Március 1.-től kezdődik.

Napijegyes horgásznak a halőrház melletti parkoló használata kötelező!

A megtartani szánt darabszám-korlátozással védett halat és az amurt a kifogás után azonnal, örökíróval nyomot hagyóan a fogási naplóba és a napijegyre be kell írni 0,5 kg-ra kerekítve, a pontos mérlegelés után. A megfogott hal méretét szem előtt tartva kíméletesen, kézzel vagy szákot használva kell a partra emelni. Egyéb halnak számít a napi darabszám-korlátozással nem érintett hal (pl.: keszeg félék, busa és az ezüstkárász fajok).

A kifogott, de megtartani nem kívánt halat másnak átadni nem szabad, azt kíméletesen a vízbe azonnal vissza kell engedni. A kifogott és haltartóba tett halat másikra kicserélni szigorúan tilos! A bevetett botokat őrizetlenül hagyni tilos. Horgászat ideje alatt a kifogott halat a horgász csak maga mellett, a horgászállásánál (vízben) tárolhatja. Ellenőrzéskor az ellenőrnek a helyszínen meg kell mutatni. Távozáskor a fogott halat, táskákat, stb. a jelen lévő halőrnek felszólítás nélkül meg kell mutatni!

A ponty tilalmi ideje alatt -a kíméleti területen kívül- szabad pontyra horgászni.

Az országos horgászrendtől eltérően az amur napi darabszám-korlátozással érintett halfajok csoportjába tartozik.

Az elvihető ponty súlya max. 5 kg/darab. A súlykorlátnál nagyobb súlyú halakat haladéktalanul, kíméletesen a vízbe vissza kell helyezni, nem vihető el.

A compó horgászata egész évben tilos!

 

NAPIJEGY ÁRAK:

Felnőtt napijegy: 7 000,- Ft

Ifjúsági napijegy: 4 000,- Ft

HALFOGÁSI SZABÁLYOK, Fogható mennyiség:  

Felnőtt: 2 db darabszám-korlátozással védett hal, vagy amur, ebből egy sem lehet ragadozó,

1 kg egyéb

Ifjúsági: 1db darabszám-korlátozással védett hal, vagy amur, nem lehet ragadozó,  

1 kg egyéb

A horgászat megkezdését és befejését, valamint a kifogott halak mennyiségét a halőrháznál elhelyezett beíró lapon minden horgász köteles olvashatóan feltüntetni!

A napijegyes horgásznak N betűt kell a hely rovatba írnia a beíró lapon.

A horgász a horgászhelyét kötelező rendezett állapotban, tisztán tartani. A horgászat során keletkezett minden hulladékot (csomagolóanyagok, csalidobozok, zsinórmaradványok, stb.) el kell szállítani a horgászhelyről, vagy a kihelyezett szemét tárolókban köteles gyűjteni.

TILOS a vízbe, illetve a nád közt ideiglenes horgászállásról vagy vízben állva horgászni! TILOS a tóban fürdeni, illetve bármilyen célból (Pl.: etetés) a vízbe bemenni, kivéve az életmentést. A vízparton szemetelő vagy szabálytalankodó személyeket minden sporttárs köteles figyelmeztetni, a szabálytalanságról a halőröket tájékoztatni.

Parkolás:

A Domolosi tó csak a betonúton közelíthető meg, a parkolás csak ezen szakaszok mellett engedélyezett. A földút csak külön elnökségi engedéllyel használható. A motoros horgász a motort a horgászhelyhez betolhatja.

Egyéb rendelkezések:

 • Halmerítőt, haltartót vagy szájbilincset minden horgász köteles magánál tartani. Más horgásszal közös haltartó használata TILOS! A pontos halmérleg és halmérő centi alkalmazása ajánlott, ezek hiánya nem ad mentséget a horgászrend megszegése esetén súly és mérethatár ügyében.
 • Kutya sétáltatása a tóparton, a kutya horgászat közbeni tartása a horgászállásban a mindenkor érvényben lévő ebtartási jogszabályok szerint, a horgászat zavarása nélkül engedélyezett.
 • A tóparton kempingezés nem engedélyezett. Sátrat a horgászat ideje alatt fel lehet állítani, melyet a horgászat befejezésekor le kell bontani. A tóparton főzés, grillezés céljából a kijelölt tűzrakó helyeken a tűzrakás engedélyezett.
 • A vízparti növényzetet, csemetéket, fákat, bokrokat rongálni, csonkolni szigorúan tilos.
 • A horgászat befejeztével a horgászat alatt keletkezett szemetet össze kell szedni és a szemétgyűjtő edénybe tenni. Szemetes horgászhelyet csak saját felelősségre szabad elfoglalni, szemetes helyet elhagyni tilos. Ha a hulladékgyűjtő edény tele van, a horgász köteles a szemetét magával vinni.
 • A horgászat befejezésekor a horgász köteles személyesen megjelenni a halőrháznál, a beírónál regisztrálni a fogott mennyiséget és a távozást. A halőr amennyiben a halőrháznál tartózkodik jogosult a távozó gépkocsit ellenőrizni.
 • A haltelepítés napján a horgászat engedélyezett.
 • Tilos a tavakban fürdeni, illetve bármely más célból (pl.: etetés) a vízbe menni, kivétel az életmentés.
 • Az egyesület tavain a csónakos horgászat nem megengedett.
 • Horgászat során a szereléket a horgászbot segítségével bedobva szabad vízbe juttatni. Távirányítású etetőhajó etetésre használható (tilos felcsalizott szereléket bejuttatni/”behordani” vele)!
 • A megfogott halat a tó területén megtisztítani TILOS!
 • A megfogott halat a horgászat végén lehet csak elvinni. Nem viheti el más horgász, kísérő, látogató csak az a horgász, aki megfogta és beírta a fogási naplóba.

Minden horgásztárs köteles a szabálytalankodó személyekkel szemben eljáró halőrök munkáját segíteni. Egyéb kérdésekben az Országos Horgászrend útmutatásai az irányadóak.

FENTI HORGÁSZREND BETARTÁSA MINDENKIRE NÉZVE KÖTELEZŐ!    Kellemes időtöltést és szórakozást kívánunk minden kedves vendégünknek!

Információ: +36 30/610-0380,  +36 30/686-4723

Szigetvár, 2023. Január.22.
ELNÖKSÉG